martes, 15 de abril de 2008

PATRICIA ES DESPEDEIX DEL "DIARIO" DESPRES DE SET ANYS

Patricia Gaztañaga viu la seua última temporada al capdavant de “El Diario de Patricia”, el veterà talk xou de les vesprades d'Antena 3.

La presentadora basca ha comunicat esta vesprada al seu equip que abandonarà el programa de testimonis a finals de juny, després de pràcticament set anys com a conductora titular del mateix (des de la seua estrena, el 9 de juliol del 2001).

Gaztañaga deixa “El Diario” por esgotament, de mutu acord amb Antena 3, al considerar ambdós parts que ja s'ha complit un cicle. Això sí, la conductora bilbaïna de 42 anys no eixirà de la cadena de San Sebastián de los Reyes sinó que escometrà altres projectes dins de la mateixa.

Recordar que, en l'estiu de 2003, Patricia Gaztañaga ja va emprendre una aventura fora de “El Diario”, quan va conduir en Antena 3 el magacín de vesprada “Menta y chocolate”, sent substituïda llavors per Yolanda Vázquez.

Además de les etapes estivals, on Gaztañaga ha sigut rellevada per rostres com Vázquez, Mónica Martínez o Silvia Ruiz, la presentadora basca es va absentar del talk xou durant tres mesos -de finals de novembre del 2006 a febrer de 2007- per baixa maternal per a fer-se càrrec de l'adopció d'una xiqueta.

Juan y Medio, principal candidat a substituir-la

Patricia Gaztañaga seguirà en “El Diario de Patricia” fins a juny. A partir d'eixa data, o ja al setembre en el cas que el talk xou de Boomerang descansara a l'estiu, el rellevarà de dilluns a divendres un nou presentador/a.

El nom que sona amb més força és el de Juan y Medio (“Aeropuertos”). Una elecció que no és gens estrany ja que el presentador almeriense conduïx des d'esta temporada en Antena 3 l'edició dels divendres de “El Diari”, denominada “Diario y Medio” (acceptable mitjana del 17.8% de quota i 1.837.000 espectadors).

Un dels programes més eficaços d'Antena 3

“El Diario de Patricia” és, sens dubte, un dels programes que més alegries d'audiència li ha reportat a Antena 3 durant els últims set anys.

El programa de testimonis ha sigut líder habitual de la seua franja (de 19:00 a 20:30 hores), amb quotes entorn del 20% de share, i ha sabut mantindre a més de dos milions de fidels durant de la seua trajectòria.

En esta temporada, l'espai ha ampliat el seu horari fins a les nou de la nit, abans de l'informatiu de Matías Prats, on acumula una acceptable audiència mitjana del 18.4% de quota i 1.932.000 espectadors.

Més de 1.600 emissions

El passat juliol, “El diario de Patricia” va complir el seu sext any consecutiu en emissió i 1.500 edicions en Antena 3. Segons va informar la cadena, prop de 15.000 invitats han comptat les seues històries en el programa d'Antena 3.

L'espai es va estrenar el 9 de juliol del 2001 i des de llavors s'ha emés ininterrompudament en les seues diferents versions de “El diario de Patricia”, “Diario del viernes”, “Diario de verano”.

Durant els últims sis anys, l'equip de ' El diario de Patricia' ha atés quasi un milió de telefonades, ha llegit 10.000 cartes i 300.000 e-mails de persones que buscaven l'ajuda del programa per a trobar familiars i amics, per a solucionar problemes o en resposta a una busca organitzada pel programa.

Més de 4.000 busques han tingut una resposta positiva fent possible que, més d'un centenar de pares, després de molts anys de separació, pogueren abraçar els seus fills; que més de 250 germans que no es coneixien es pogueren reunir i que moltes famílies, disgregades durant anys, pogueren tornar a reunir-se.

“El diario de Patricia” desgrana les històries personals dels invitats amb l'objectiu d'agrair, sorprendre i retrobar a familiars i amics. Els divendres, pren el testimoni Juan y Medio, que presenta “Diario y Medio”, amb més retrobaments, sorpreses i somnis complits per als invitats.

El seu pitjor moment, la passada tardor per l'assassinat de Svetlana

Sense cap dubte, el pitjor moment que ha viscut Patricia Gaztañaga en estos set anys de “Diario” tuvo lloc el passat novembre, quan el programa es va veure embolicat en la polèmica després de l'assassinat d'una invitada de l'espai per la seua exparella.

La mort de Svetlana, una dona russa a Alacant a les mans de la seua exparella dies després que ella el rebutjara públicament en El diario de Patricia, va provocar llavors nombroses reaccions en contra del programa per part d'autoritats, associacions de dones i espectadors i de la gran majoria de mitjans de comunicació.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele